Trilvullers en Toevoeren


Voor meer informatie, prijsvergelijk of aanbieding...
Vraag hier uw trilvuller en toevoer systemen aan!
                

                

Automatische productaanvoer speelt een belangrijke rol in veel geautomatiseerde processen.
De productaanvoer is van grote invloed op de kwaliteit en de prestatie van het gehele systeem.

Een goed aanvoersysteem zorgt voor een optimaal rendement, optimale kwaliteit en een zo laag mogelijke "Total Cost of Ownership".

Automatische productaanvoer is de gangmaker van uw proces!

Het systeem omvat over het algemeen de volgende vijf stappen:

1. Innemen en in bulk opslaan van producten in een opslagbunker.
2. Vrijmaken van een geringe hoeveelheid producten.
3. Transporteren en oriënteren van producten.
4. Opnemen van georiënteerde producten in een uitvoerbuffer.
5. Separeren, positioneren en presenteren van één of meerdere producten aan de volgende stap in het proces.

Voor het oriënteren en toevoeren bestaan diverse technologieën en de toe te passen technologie hangt af van elke specifieke situatie.

Newton BV weet hierbij waar het om gaat, heeft zogezegd de benodigde "know how" en is in staat om efficiënte en betrouwbare toevoersystemen te leveren die doen wat ze moeten doen en goed aansluiten op de volgende processtap.

Automatisch kwaliteit en efficiëntie voor uw proces!...


Diverse technologieën


Newton BV biedt diverse technologieën voor het efficiënt en betrouwbaar oriënteren en toevoeren van producten zoals o.a.:

Elevatoren


Bij een elevatorsysteem worden producten in een laag geplaatste bunkerbak gestort. Vervolgens wordt een beperkte hoeveelheid producten uit de bunkerbak omhoog gevoerd door een ketting met pockets voor producten. Op het hoogste punt komen producten in een schuin aflopend lineair kanaal waar de producten georiënteerd kunnen worden. Kenmerkend voor de elevatoren zijn de lage vulhoogte, de geluidsarme werking, geschikt voor grote, zware en eventueel vette producten. Elevatoren kunnen bijzonder robuust en slijtagebestendig zijn.

Newton BV beschikt over een ruim assortiment elevatoren met diverse breedtes, kunststof of metalen kettingen en diverse bunker inhouden.

                


Ervaring en "know how"


Newton BV heeft meer dan 15 jaar ervaring op het gebied van oriënteer- en toevoersystemen. In die tijd hebben wij projecten gerealiseerd voor het midden- en kleinbedrijf en multinationals in diverse branches en diverse landen.

Daarbij is ervaring opgedaan met producten met de meest uiteenlopende eigenschappen: eenvoudig of complex, groot of klein, kwetsbaar of niet, ruw of glad, hard of zacht, licht of zwaar, kunststof, metaal of ander materiaal, schoon of vuil etc.

Door deze ervaring en "know how" is Newton is in staat om complexe en kwetsbare producten toch betrouwbaar aan te voeren.

Er zijn oplossingen gerealiseerd voor o.a. monteren, kwaliteitscontrole, product handling, bewerken, etiketteren, coderen, procesautomatisering en magazijnautomatisering.

Newton heeft kennis en ervaring waar u wat aan heeft...

                


Efficiënt en betrouwbaar automatiseren!


Newton systemen hebben belangrijke eigenschappen om uw proces optimaal en betrouwbaar te laten verlopen.
  • Een goed doordacht concept
  • Aandacht voor de belangrijke details
  • Ruim assortiment van gestandaardiseerde modules
  • Centrale rol voor software

Betrouwbaar en gebruiksvriendelijk


Door jarenlange ervaring, know how en een breed assortiment van gestandaardiseerde oplossingen hebben de systemen zich kunnen ontwikkelen tot bijzonder betrouwbare systemen. Er wordt veel aandacht besteed aan gebruikersvriendelijkheid. De gebruikersinterface wordt altijd zo eenvoudig en duidelijk mogelijk gehouden met behoud van functionaliteit.

                

                

    

Flexibiliteit


Het te automatiseren proces wordt opgedeeld in deelprocessen die vervolgens met elkaar verbonden worden. De systeemontwerpen zijn meestal modulair en flexibel opgezet. Daarbij wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met toekomstige ontwikkelingen. In een aantal gevallen is er sprake van een gefaseerde aanpak waarbij bijvoorbeeld de automatiseringsgraad of de performance uitgebreid wordt in de toekomst.

Leveringsprogramma en toepassingen


Het leveringsprogramma bestaat uit componenten en systemen voor o.a. monteren, kwaliteitscontrole, product handling, bewerken, etiketteren, coderen, procesautomatisering en magazijnautomatisering. Besturing en software kunnen daarbij een belangrijke rol spelen.

De oriënteer en toevoersystemen zijn inmiddels toegepast in diverse branches, om er een aantal te noemen:

Productiebedrijven non food
Productie van o.a. huishoudelijke apparaten, elektro- apparaten, automotive, CD's, DVD's, metaalproducten, kunststofproducten, houten halffabrikaten, medicijnen, cosmetica, persoonlijke verzorgingsproducten, parfum, optische producten, brillen, contactlenzen, speelgoed etc.

Productiebedrijven food
Productie van o.a. dranken, vlees, vis, zuivelproducten, bakkerijproducten, snoep, ijsjes, chips, snacks, koffie, thee, suiker, tabak etc.

Toepassingsvoorbeelden zijn oa.:
Metalen contacten, onderdelen van veiligheids gordels, kunststof lenzen, kunststof doppen, kunststof schepjes, koekjes, snoepjes, aluminium gietstukken, behuizingen, electrische componenten, onderdelen van scheermesjes, cartridge onderdelen, kunststof buisstukken, cartouches, kartonnen kokers, kunststof flesjes, glazen flesjes, injectiespuitdelen, aerosol onderdelen etcetera!

Onze aanpak


Wij houden ervan om projectmatig samen te werken. Om uw specifieke situatie te analyseren, naar u te luisteren en om vragen te stellen. Duidelijke doelen te stellen en een passende oplossing voor u uit te werken.

Er is aandacht voor conceptontwerp, software en belangrijke details, planning en communicatie. Er worden specificaties opgesteld en goedkeuringstekeningen gemaakt. Voor ieder project is er een factory acceptance test en een site acceptance test.

Bij oplevering wordt de benodigde aandacht besteed aan begeleiding en instructie. Na oplevering is er periodiek onderhoud om uw systeem in perfecte conditie te houden.

Wij zorgen ervoor dat het systeem voldoet bij oplevering en blijft voldoen in de toekomst...

Downloads


Catalogus oriënteren en toevoeren (1 MB)
Catalogus Newton-Tumac (30 MB)
demo film centrifugaalvuller (flashplayer 9)
demo film trilvuller divers (flashplayer 9)
demo film trilvuller aanvoer (flashplayer 9)
demo film elevator vullers (flashplayer 9)
demo film trilvuller + toevoerbunker kapje (flashplayer 9)
demo film uitvoer turbine schijven (flashplayer 9)
demo film toevoeren cosmetica dop (flashplayer 9)